Technologie zpracování kuřecího masa

Projekt je zaměřen na investice v rámci zpracovatelského průmyslu - zpracování kuřecího masa, kdy žadatel provozuje 2 porážky živé drůbeže a na ně navázané maloobchodní prodejny.

V rámci investic do zpracování kuřat byl pořízen moderní balící stroj do ochranné atmosféry, průběžné váhy a detektory kovů.

Investice umožní rozšíření portfolia výrobků, v rámci zkrácení a zkvalitnění dodavatelského řetězce došlo k pořízení 4 ks nákladních automobilů do 12 t pro přímý rozvoz zboží zákazníkům. V rámci projektu byla rovněž vybudována nová maloobchodní provozovna pro prodej vlastních výrobků v Havlíčkově Brodě.

V provozu Jevíčko byla instalována balící linka do vakua, což umožní nabídnout širší portfolio výrobků.

V Trhovém Štěpánově byla modernizována kuchací linka, kde jsou instalovány moderní stroje pro navrtávání kloaky a nastřihávání břišní dutiny. V Trhovém Štěpánově byl instalován výkonný odkošťovací stroj pro separaci masa a koster. Dále bylo pořízeno zařízení pro porcování vykostěného kuřecího masa. Byl pořízen automatický stroj pro vykosťování kuřecích horních stehen. V provozu Trhový Štěpánov je instalována nová myčka plastových beden včetně automatického systému odstraňování etiket. Na myčku navazuje systém oběhu plastových obalů, který sestává z dopravníků pro přísun a odsun plastových beden od balících linek. V rámci porcovny v Trhovém Štěpánově jsou instalovány nové automaty pro odřezávání kuřecích prsou z JUT a automat pro oddělování (půlení) kuřat.

V Jevíčku i Trhovém Štěpánově byly doplněny 2 škubací stroje pro efektivnější a citlivější oškubání JUT.

Certifikat - kuřecí maso