příběh konvenčního zemědělství

Od 90. let potřebujeme všem dokazovat, že naše hospodaření je stejně kvalitní jako to na západě. Přičemž dlouhodobě si udržujeme a vykazujeme vysokou kvalitu při hospodaření s půdou, dobytkem, zpracováním a výrobou potravin. Naše hospodaření je stejně kvalitní jako v Německu, či Holandsku.

produkce potravin

Základem pro kvalitní maso je zvíře, způsob jeho chovu a výživy.

Naším finálním produktem je hlavně maso a masné výrobky. Jsme druhým největším producentem a zpracovatelem masa v České republice. Nejdůležitějším produktem je 100% české kuřecí maso. Produkujeme také vejce a mléko, které je určené pro další zpracování v mlékárenském průmyslu.

20 milionů
kusů kuřat / rok
360 000
kusů vepřů / rok
500
kusů skotu / rok
200 000
kusů králíků / rok
110 000
litrů mléka / den
102 milionů
kusů vajec / rok

Podniky a provozy zemědělské výroby

K půdě přistupujeme s láskou

Základem rostlinné výroby je půda. K půdě přistupujeme s láskou, protože zdravá půda je přirozený základ pro produkt. Díky hospodaření na vlastní půdě máme plně pod kontrolou původ naší rostlinné produkce a dokážeme tak zaručit kvalitu finálního produktu.

chci vědět více

Hospodaření s půdou

26.11.2021

Uvědomujeme si význam půdy pro život nás všech, a proto hospodaříme na půdě s péčí řádného hospodáře.

přečíst

České farmy a chovy RABBIT

15.12.2021

Vyvážené propojení rostlinné výroby, živočišné výroby a zpracování většiny produktů živočišné výroby.

přečíst